Enneagram

 

 

 

 

Het Enneagram is een eenvoudig proces model voor persoonlijke ontwikkeling, organisatie ontwikkeling en teambuilding.

Op de cirkel liggen negen punten die de innerlijke en soms "verborgen" kwaliteiten aangeven van negen verschillende persoonlijkheidstypen.

Resultaten:


Suggesties voor toepassing op gebieden als

Op de cirkel liggen negen punten die de innerlijke en soms "verborgen" kwaliteiten aangeven van negen verschillende persoonlijkheidstypen.

Centraal in het werken met het Enneagram als proces-model staat het "gezondheid-niveau" van het individu, team, en de organisatie. De benadering volgens het model houdt in dat er binnen een type negen lagen van gezondheid te indentificeren zijn. Dit maakt het werken met het Enneagram dynamisch en geeft tevens aan dat als een type gezond is hij/of zij moeilijker te typeren is. Zodra een type middelmatig tot ongezond is, is het eenvoudiger om het type te ontdekken. Op dit niveau worden de kwaliteiten nauwelijks nog gebruikt en heerst er een laag niveau van emotionele eerlijkheid, openheid en vertrouwen.

Gezond zijn in termen van het werken met het Enneagram betekent dat er een hoog niveau van zelf-bewustzijn of zelf-reflectie aanwezig is bij het individu, het team, en de organisatie. Gezond zijn betekent een hoog niveau van moed, emotionele eerlijkheid en afgestemde reacties. Gezonde individuen, teams, en organisaties hebben een uitstralings-effect naar de gehele omgeving.

Naast het ontdekken van je persoonlijke, team- en organisatie type is het dus ook belangrijk het gezondheid-niveau te bepalen. Het gezondheid-niveau en het type bepalen samen de interventies of tips voor persoonlijke en/of organisatie ontwikkeling om weer "gezonder" te worden.


ENNEAGRAM ALS PROCESMODEL

Het Enneagram kan worden ingezet als procesmodel ten behoeve van teambuilding en organisatie- of cultuur ontwikkeling. Vanuit de combinatie van de Enneagram-testen van het individu en het team kan op eenvoudige wijze de persoonlijke en de gezamenlijke communicatie-stijl worden bepaald.

Dit vormt het uitgangspunt voor een afgestemde training waarin vanuit begrip voor de "eigen" stijl begrip ontwikkeld word voor de de stijl van "anderen". Het doel van dit traject is het bepalen de unieke communicatie-stijl en communicatie-behoefte. Als deze bekend zijn kunnen er simpele tips en aanwijzingen worden gegegeven voor het gebruik van het model in de praktijk.


ENNEAGRAM ALS PERSOONLIJKHEIDSMODEL

Vanuit de teambuilding of het organisatie- en/of cultuurproject ontstaat er vaak een behoefte meer te weten te komen van het "eigen" unieke persoonlijkheidstype. Het Enneagram model is uitermate geschikt voor persoonlijke coaching (executive coaching). Door een op de persoonlijkheid afgestemd traject heb ik goede ervaringen heb ik bijzonder goede ervaringen in trajecten zoals het vinden van de meest juiste plaats in het team en de organisatie (via een missie, visie, doelstellingen en taken traject), het helpen balanceren van mensen met een burn-out, het coachen op kwaliteiten en competenties en ontwikkelen van zelf-bewustzijn en zelf-reflectie.


ENNEAGRAM ALS SPIRITUEEL MODEL

Spirituele ontwikkeling betekent een verdere en diepere ontwikkeling van intentie en perceptie. Voor de zoeker naar de Spirit is het Enneagram een bijzonder goed model voor het bewustworden van de eigen "unieke" intuitie en inspiratie. Ieder type heeft een afweer- of beschermingsmechanisme wat de weg blokkeert naar de geest. Zodra je begrip krijgt voor je "eigen" type en het Enneagram model gaat gebruiken in het dagelijkse proces gaat je persoonlijkheid zich verder ontwikkelen en ontstaat er automatisch een dieper besef van je eigen unieke kwaliteiten (je ''eigen"" intuitie en gevoel). Gevoel, intellect en instinct krijgen op deze manier een diepere dimensie.

Spirituele ontwikkeling is voor mij een natuurlijk gevolg van het gebruik van het Enneagram model in het proces ten behoeve van de persoonlijke ontwikkeling.

Vorige pagina Homepagina